top of page

TranceDance

Trance Dance is een actieve vorm van meditatie. Gewoonlijk krijgt men het beeld bij meditatie van iemand die stil zit en in stilte naar binnen gaat om te mediteren. Binnen die verstilling is het de bedoeling om de gedachten los te laten en zo ruimte te creëren voor het verkrijgen van inzicht. Als je het wel eens geprobeerd hebt dan weet je dat dit niet meevalt.  Alledaagse gedachten zoals het boodschappen lijstje komt al erg gauw langs. En dan moet je weer opnieuw beginnen

 

Bij Trance Dance gaan we via een andere weg eenzelfde soort effect als meditatie verkrijgen, de verstilling wordt alleen nu niet gezocht via de stilte maar door actie. Gewapend met een blinddoek, word je uitgenodigd om door middel van een ademhalingsoefening De eerste stappen te zetten naar het gewenste effect. Vervolgens zal er muziek te horen zijn ritmische geluiden, vaak met stevig trommel geluid zullen je uitnodigen om te dansen.

 

Door het gebruik van de blinddoek, is alle communicatie via de ogen verdwenen, door de muziek is afleiding van andere geluiden en stemmen ook verdwenen. Gedurende een 1 uur tot 1,5 uur word je op een reis meegevoerd naar binnen. Vaak steeds dieper en los van dagelijkse waarneming kunnen beelden en inzichten uit het diepst van je wezen opborrelen.

 

Aan het begin van de sessie word je gevraagd om de dans in te gaan met een doel. Dit kan zijn een vraag, een ontmoeting, een te verkrijgen inzicht, een versterking van iets belangrijks, noem maar op. Dit is ook de kracht van Trance Dance. Het geeft richting aan de dans en houdt je gefocust op je pad.

 

Aan het einde stopt de muziek en laat je je op de grond vallen. Dit is vaak het krachtigste moment van de dans. De stilte die je in meditatie zoekt, komt dan vaak gemakkelijk. Je hebt jezelf zo gegeven dat het boodschappenlijstje geen kans heeft en diep inzicht tot je kan komen.

 

Na de sessie is er ruimte om te delen onder het genot van een lekker kopje thee.

Meenemen blinddoek 1 die goed donker is en afsluit. Draag makkelijk zittende kleding en neem een waterfles mee.

 

bottom of page