Workshops

                      Spiritueel healing centrum Nos cu Nos organiseert een sapvasten kuur retraite:

                                De danser reinigt in stilte. 3 tot en met 9 oktober 2022

Tijdens deze 7-daagse workshop is het thema “de danser reinigt in stilte”. Dit thema kan voor elk individu een verschillende invulling en betekenis hebben. Zowel de lichamelijke als de geestelijke aspecten van reiniging zullen aan bod komen. Stilte en reiniging zijn als thema verweven in het hele programma. De Stilte ondersteunt je om dichter bij je kern te komen.

Verder zullen we ons lichaam de kans geven zich te reinigen door over te schakelen van vaste voeding op aangepaste kruidenthee en sappen. Daarmee stimuleren we de lever die een belangrijke rol speelt bij ontgiften, evenals de nieren en de darmen. De lever zullen we ondersteunen door middel van warme vochtige kompressen. De darmen worden gereinigd door speciale kruidenthee. Zo kunnen de vrijgekomen afvalstoffen in ons lichaam afgevoerd worden. Het is ook erg belangrijk dat je veel water drinkt, minstens 1,5 tot 2 liter per dag. Let er verder op dat het belangrijk is om je eetgedrag 5 dagen voor de kuur en 5 dagen na de kuur aan te passen. Informatie hier over krijg je bij opgave van de workshop.

Stilte

De kracht van deze week wordt mede mogelijk gemaakt door de stilte. Grotendeels zullen we de stilte dan ook eerbiedigen. Door in stilte te blijven kom je jezelf op een zeer bijzondere manier tegen. Mocht je toch de behoefte hebben om iets te delen omdat je vast komt te zitten in het proces dan is er de mogelijkheid om met ons als begeleider te praten.

Dans en therapie 

Met alle vormen van het therapeutische werk waarmee wij ervaring hebben opgedaan, zien we dans als een prachtige natuurlijke manier om patronen en conditioneringen te doorbreken. Dans kan je helpen om de energie van geblokkeerd geraakte emoties in beweging te brengen. De beweging maakt ruimte en kan je een gevoel van vrijheid geven. Van alle bewegingsvormen die dans kent merken we dat uiteindelijk de zachtheid, vaak vooraf gegaan door een intense dans, je het diepst naar binnen leidt. Zachtheid helpt je tot heling te komen in de kern van je persoonlijke vraagstukken. Deze vorm van werken sluit niet uit dat het soms ook nodig is om door middel van therapeutische gesprekken of andere therapievormen tot dieper inzicht te komen.

Aangepast programma.

In het programma zal voldoende ruimte zijn om te rusten en/of te wandelen in de natuur. In de ochtend starten we met yoga, daarna gaan we eten en vervolgens dansen we. De middag ben je vrij. Vervolgens is er een  avondprogramma.

 

Dans

De dans neemt het grootste gedeelte van het programma in beslag. De oefeningen zullen o.a opgebouwd worden vanuit Trance Dance. Dit betekent dat je danst met behulp van een blinddoek en een vooraf gekozen intentie om aan te werken. Door behulp van speciale ademhalingstechnieken, versterk je een staat van Trancebewustzijn. Hierdoor kun je in diepere lagen van je onder bewustzijn terechtkomen, waar (geblokkeerde) herinneringen en (vergeten) emoties verborgen liggen. We gebruiken de Trance Dance om deze geestelijke lagen te doorgronden. Verder gebruiken we innerdance en de daarbij behorende 4 basisemoties angst, woede, verdriet en vreugde Deze vorm zal je verder kunnen helpen om het een en ander uit te diepen. De innerdance zal ook anders als gebruikelijk grotendeels geblinddoekt plaats vinden.

Sapkuur

Sapvasten kuur is al jarenlang een bekende en succesvolle manier om het lichaam te reinigen. Door over een periode van 5 dagen alleen speciale groentesappen en vruchtensappen te drinken zul je na afloop energieker en fitter gaan voelen. Je ontgift letterlijk je lichaam van zijn afvalstoffen en gelijktijdig zul je ook merken dat er het een en ander op emotioneel en geestelijk gebied gebeurt.  Veel mensen ervaren dat ze zich na enkele dagen helderder gaan voelen waardoor inzichten ook makkelijker tot ze komen en dit komt ten goede aan de processen die aangegaan worden tijdens deze week.

 

SoulHunting

 

Door middel van ademhalingstechnieken en trommel muziek ga je al liggend op zoek naar een aspect van jezelf dat je kwijt bent geraakt tijdens een moeilijk moment in je leven. Je maakt een trance reis naar je onderbewustzijn en gaat op zoek naar dit verloren stuk van jezelf om het terug te

halen in het hier en nu.

Massage

Door middel van intuïtieve massage zullen we onze spieren en ons lichaam de verzorging en kracht geven om de ingezette reiniging te ondersteunen.

 

Afbouwen

 

Een week voor aanvang van de sapkuur komen we een avond bij elkaar. We zullen dan een uitleg geven voor de afbouw van je eten. Dit is belangrijk i.v.m een goede start van je sapkuur.

 

Verblijf

We zullen verblijven op emaus, banda bou, Curacao

iedere deelnemer krijgt zijn eigen kamer.

Data: 3 tot en met 9 oktober 2022

 

Kosten

De workshop kost 1495,- Naf inclusief O.B. Inbegrepen zijn de sappen, de begeleiding en verblijfkosten.

Voor opgave en/of informatie kun je bellen 4614179                      of e-mailen noscunos@hotmail.com

Website www.noscunos.com