top of page
Search
  • Writer's pictureAdmin

Curaçao Island of Healing

Updated: Nov 30, 2017
De meesten van ons zijn bekend met de definitie van de naam van onze eilanden 'zoals afgeleid van het Portugese woord voor coração dwz hart, verwijzend naar het eiland als een centrum van de handel. Echter, een andere verklaring die steeds populairder wordt is dat het is afgeleid van het Portugese woord Curaçao voor de staat van het worden genezen.


Er wordt gezegd dat een aantal matrozen aan boord van de Ojeda en Vespucci's schip werden afgezet op Curaçao toen ze naar beneden kwam met scheurbuik. Wanneer een paar ontdekkingsreizigers bijna een jaar later terug naar het eiland komen, vonden zij de matrozen die ze hadden achtergelaten in goede gezondheid, blijkbaar genezen door de overvloed aan vitamine C op het eiland. Hier wordt er dan gezegd dat de ontdekkingsreizigers het eiland Curaçao noemden, na de archaïsche Portugese woord voor "genezen."


Deze definitie is nog steeds discutabel. Maar volgens Ced Ride, een lokale kunstenaar en voorzitter van de stichting Kurasow Sanashon, diende ons eiland voorafgaand aan dit als een helend centrum in de Indianen periode. Indianen uit de regio kwamen naar het eiland om te 'herstellen'. In oude Indiaanse tradities werden bepaalde gebieden genoemd op Curaçao voor dit doel, zoals Awasa, Caracasbaai en Playa Kalki. "De tijd nemen om te herstellen is ook een manier van genezing.

Een andere verklaring is dat Curaçao was de naam die de inheemse volkeren van Curaçao had gebruikt om zichzelf te labelen.


Deze theorie wordt ondersteund door vroege Spaanse rekeningen, die verwijzen naar de inheemse volkeren als "Indios Curaçaos", wat betekent "Healing Indianen" Net zoals de aboriginals waarschijnlijk al bewust waren van de ziekte genaamd scheurbuik en haar genezing ervaringen uit het verleden net zoals de Noord-Amerikaanse indianen.


Na 1525, verschenen er Spaanse kaarten als "Curaçote", "Curasaote" en "Curasaore". Tegen de 17e eeuw werd het eiland bekend op kaarten als "Curaçao" of "Curazao".

Op een kaart gemaakt door Hieronymus Cock in 1562 in Antwerpen, werd het eiland aangeduid als Qúracao.


Vier Britse Royal Navy schepen zijn vernoemd naar het eiland tussen 1809 en 1942. Alle hebben de ongewone spelling HMS Curacao gebruikt.


De naam "Curaçao" is geworden in verband met een schaduw van blauw, vanwege de diep-blauwe versie van de likeur met de naam Curaçao (ook bekend als Blue Curaçao). Vandaag, lokaal, staat het eiland staat als "Dushi Korsou" (Sweet Curaçao).


De oorspronkelijke bewoners van Curaçao waren Arawak indianen. De eerste Europeanen die het eiland ontdekten waren lid van een Spaanse expeditie in 1499. De Spanjaarden namen grootste deel van de inheemse bevolking gevangen en onder dwang werden zij verplaatst naar andere kolonies waar arbeiders nodig waren.


De helende tradities die met de komst van de slaven mee werden gebracht, volgens de "oude wortels, Modern Medicine". Gaven een nieuwe impuls aan het eiland Curaçao. De slaven die naar Curaçao kwamen, smokkelde zaden uit hun huis naar de dorpen in Curacao. Ze geloofden hun medicijnen waren van cruciaal belang voor hun voortbestaan. Velen waren afkomstig uit de rijke West-Afrikaanse koninkrijken, trots beschavingen die in Mother Africa bloeiden. Hoewel de slaven​​onvoorstelbare ontberingen doorstonden, bleven veel van hun oude gewoonten bestaan. Dus deden hun oude kennis van geneeskrachtige planten al snel de mensen op Curaçao de geheimen van inheemse planten Curaçao ontgrendelen.


We zullen nooit weten de ware betekenis van Curaçao ontdekken. Maar we kunnen er allemaal over eens zijn dat er iets heel bijzonders op dit eiland is dat verheft en "geneest" ook vandaag nog!

En gelukkig is de oude wijsheid over natuurlijke manieren om te helen en geneeskrachtige planten nog steeds aanwezig en beoefend op Curaçao.

207 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page